Trafikgummi.dk

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kontakt Torben DJ Andersen - TDJ Andersen k/s

Torben Andersen

TDJ Vejbump

Typegodkendt til 20, 30 og 40 km/t

TDJ Vejbump er typegodkendt i sort med hvide reflekser til 20, 30 og 40 km/t.

Gul betyder ‘midlertidig’ i vejsprog, og må kun anvendes på privat vej og ved vejarbejde. Gul kan IKKE typegodkendes! 

Brug IKKE gule vejbump på villaveje og boligområder, da de ikke er typegodkendte. Sker der en skade, kan I drages til ansvar.

TDJ Vejbump er et tysk kvalitetsprodukt, som har været benyttet i Europa gennem mere end 25 år.

Vejbump er fremstillet af NY formstøbt og  jernarmeret gummi med kerne af genbrugsgummi. 

Det tykke slidlag af NY gummi har en langt længere levetid ved overkørsel, end hvis det var genbrugsgummi – slidlaget er gennemfarvet.  

Vores gummibump er typegodkendt af Vejdirektoratet. Bumpene ændrer sig ikke i brug, som man kan risikere med asfaltbump, hvilket kræver opsyn som er bekosteligt.  

Gummibumpene kan afmonteres i forbindelse med nyt slidlag, og monteres igen efterfølgende.

Advarsel: PAS PÅ DÅRLIG RÅDGIVNING! Gule bump og reflekser må jfr. afmærkningsbekendtgørelsen kun anvendes til midlertidige formål, samt p-huse, privat parkering og andre ikke-permanente løsninger. Ikke på offentlig vej!   

Hvorfor vælge TDJ Vejbump?

Fakta om vejbump - fordele og ulemper

Asfalt vejbump

TDJ Vejbump

Effektiv fartdæmpning

Et vejbump er en effektiv fartdæmper, som kan benyttes i mange forskellige sammenhænge og steder, hvor der bliver kørt for stærkt eller bilisterne skal være agtpågivende.  

Hvor kan TDJ Vejbump anvendes? TDJ Vejbump er velegnet til brug, hvor der er et ønske om at regulere hastigheden som f.eks villaveje, boligområder, indkøbscentre, parkeringspladser, virksomheder, campingpladser, skoler, sportshaller, tankstationer etc.

Vejbump har præventiv virkning!

VI PÅSTÅR, at 75% af alle asfaltbump ikke lever op til godkendelsen for vejbump. Tit er de for aggressive og usynlige pga. slidtage. Der findes også plastikbump på markedet, hvor kvaliteten er meget dårlig – og ikke gennemfarvede. Man kan og må ikke sammenligne disse typer vejbump, med vores kvalitets vejbump.

Vi anbefaler, at man efterspænder skruerne. Ved stor belastning og meget høje temperaturer kan det afhængig af underlag, være nødvendigt at lime elementerne ned.

Vejbump har en præventiv virkning. Ved anbefalet hastighed mærkes overkørslen af vejbumpet uden væsentlige gener, men ved for høj hastighed skabes ubehag, og naturligt nedsættes hastigheden. Det er igennem undersøgelser bevist, at ved montering af vejbump, nedsættes hastigheden i langt de fleste tilfælde.

Nedenstående undersøgelse viser, hvor mange der respekterer hastighedsgrænserne før og efter montering af fartnedsættende trafikløsninger.

TDJ Tabel fartmåling før og efter vejbump - trafikgummi.dk

Målingen er foretaget i Dortmund > 500 personbiler ligger til grund for målingerne

TDJ statistisk - vejbump fra trafikgummi.dk
Før montering af vejbump
TDJ statistik - vejbump fra trafikgummi.dk
Efter montering af vejbump

Tips til ansøgning

Ved offentlige og privat fællesveje (grundejerforeninger, boligkvarter, boligblokke m.m..) skal man lave ansøgning til kommunen/politiet. På privatveje såsom tankstationer, virksomheder, supermarkeder m.m.. er det ikke krav om godkendelse hos kommunen/politiet.TDJ trafikgummi påtager sig intet ansvar for regler vedrørende montering, og anvendelse af vores trafikprodukter. Ligeledes fraskriver vi os al ansvar vedrørende evt. skader, som måtte henføres til vores trafikprodukter.

Husk at skrive, at I er enige om vejbump i foreningen. Beskriv jeres problem - hvorfor I har brug for vejbump/fartdæmpning. Vedlæg målfast tegning - placering af bump og skilte. F.eks. fra Google Maps. Vedlæg billeder af vejbump, skilte, standere, pullerter osv. Vedlæg typegodkendelsen.